«Det evige sekund»
Artist: Anne Vada · Utgitt: 24.08-2009

Det evige sekund Anne Vada

Anne Vada står for et vakkert og neddempet, men likevel dramatisk lydlandskap.

En samlet norsk presse overøste hennes forrige plate – Sacral Jul – med femmere og seksere i fjor vinter, en produksjon som ble et spennende musikalsk møtested for artister som Ronni Le Tekrø, Sigmund Groven, Frode Fjellheim fra Transjoik og Knut Reiersrud. Hun har beholdt flere av samarbeidspartnerne, og Rolf Løvland bidrar denne gang som både låtskriver og produsent på tre av låtene. ”Jeg finner uttrykket mitt i kontrastene, jeg ønsker å foréne det vakre med det rå – det varme med det kalde. Jeg vil mer enn bare å synge – jeg vil fortelle en historie, vekke følelser med musikken og sangen min”, forteller Vada.

«Det evige sekund» i media

En gylden stjerne

Plateanmeldelser 11.09.09 Gudbrandsdølen Dagningen Terningkast 5

Nesten to år etter albumet «Sacral jul» kommer Anne Vada med sin høstsonate «Det evige sekund», en samling av 13 i hovedsak religiøse komposisjoner. Uttrykket hennes er relativt ensartet.

Søker stemning

Plateanmeldelser 08.09.09 Varden Terningkast 3

Anne Vada skal ha skryt for å søke forskjellige musikalske møtesteder. Det gjør hun så absolutt her.

Plateanmeldelser 02.09.09 Trønder-Avisa Terningkast 5

Det er slett ikke vanskelig å la seg bevege og begeistre for Anne Vadas nye album, «Det evige sekund». Dette er følsomt, varmt og veldig, veldig vakkert. Med sin klokkeklare og nærmest uskyldsrende stemme, leder Anne sin lytter med på en varsom musikalsk reise. Og når hun har med seg notabiliteter som blant andre Rolf Løvland, Py Bäckman og Frode Fjellheim, skjønner man raskt at reisen blir rik og minneverdig. Sterkest inntrykk gir den vare, skjønne «The Blessing», Anne Vadas egenkomponerte «Ust

Stolt av å være sta

Avisartikler 02.09.09 Trønder-Avisa

Hun nekter å tilpasse seg strømningene i platemarkedet bare for å bli lagt merke til. Anne Vada vil stå for musikken sin.

Plateanmeldelser 02.09.09 Østlendingen Terningkast 3

Vada er her med et forseggjort album der låtvalget spriker fra enkle folketoner til glatt popmusikk, all slags musikk hun liker å framføre. Her er tre sanger av GP-vinner Rolf Løvland, én av dem i duett med Jørn Hoel. Her er en vakker versjon av den kanadiske folkesangeren Loreena McKennits "Couryard lullaby". Alle har hørt "Gabriellas sang" fra svenskefilmen "Så som i himmelen". Til slutt har gitarist Knut Reiersrud satt melodi til den nokså kjente teksten "Our father" (Fader Vår). Noe er svært

Behagelig

Plateanmeldelser 02.09.09 Bergens Tidende Terningkast 4

Anne Vada har knyttet til seg så ulike bidragsytere som Rolf Løvland, Knut Reiersrud, Sigmund Groven, Jørn Hoel og Frode Fjellheim på sitt sjette soloalbum - uten at det går nevneverdig ut over helheten. Sakrale, luftige stemninger og klokkeren skjønnsang er den røde tråden på «Det evige sekund», som består av iørefallende Løvland-ballader, folkeviser og tonesatte religiøse bønner i en gjennomført produksjon som også inneholder noen lekre detaljer.

Har ambisjoner om å nå langt

Avisartikler 01.09.09 Nrk

En reise i stemninger kaller Anne Vada plata. Hun er opptatt av å berøre lytterne med musikken sin, og denne gangen vil hun gjerne nå ut over landets grenser. Hun har allerede et publikum i Japan og Taiwan og tror estetikken i hennes musikk kan treffe publikum i mange land.

Annet 01.09.09 Nrk

Klikk på linken for å høre intervjuet med Anne Vada

Toppartister trår til for Vada

Avisartikler 14.08.09 Trønderavisa

Hun vakte oppsikt med sin juleplate «Sacral Jul» for halvannet år siden. Nå samler en rekke toppartister seg for å fronte Anne Vada mot et skikkelig gjennombrudd.

”Ingen kan ta fra oss dette evige sekund” synger Anne Vada og Jørn Hoel sammen. Tekstlinjen refererer til kjærlighetens mysterium. Jørns sensuelle og uslepne vokal – Annes klokkeklare og vare formidling – kontrastene forenes i en vakker musikalsk nærhet.”