Børretzen best når han synger

Plateanmeldelser Side 2 Terningkast 4

Syv sørgelige sanger og tre triste

Noen ganger er den nye platen til Odd og Lars Martin helt ålreit.

Lars Martin Myhre har ikke akkurat funnet opp kruttet med denne nye platen med Odd Børretzens tekster. For de som liker det samarbeidet har gitt fra seg tidligere så er det egentlig bare å rusle sakte ned mot platebutikken og handle inn et nytt kapittel.

Hvis du er litt på gjerdet så kan vi si at dette er en litt ujevn affære. Odd Børretzen er fortsatt en mann som kan si mer på noen minutter enn mange sier på en livstid, i hvert fall om man regner underfundigheter og tanker man kan tenke mer enn en gang. Her tar han for seg jordkloden, verden og livet. Som før, altså.

Denne gangen er det likevel en del låter som rett og slett høres ut som meloditilsatte dikt. Det fungerer ikke ekstremt godt. Derimot fungerer det meget godt på en sang som «Dårlige tider» hvor Odd Børretzen er både direkte og litt småirritert. Sangen står som en påle. Det gjør også de andre sangene hvor faktisk Odd Børretzen prøver å synge, for det er å prøve - men likevel han prøver på samme måte som andre menn med hese stemmer som også får formidlet sitt budskap som få andre.

Favoritten er likevel «Hjemmeparty blues». Nå er det bare å håpe at det framover vil komme enda mer fra Odd Børretzen.

Kilde: pub.tv2.no

Les mer om «Syv sørgelige sanger og tre triste» fra Odd Børretzen/Lars Martin Myhre