«Hjerteslag»
Artist: Rita Eriksen · Utgitt: 15.09-2008

Hjerteslag Rita Eriksen

Dette er Rita Eriksens første soloplate på 10 år, og den markerer hennes 20-årsjubileum som artist. Hun har plukket ut melodier skrevet av kjente låtskrivere som Gillian Welch, Leonhard Cohen, John Stewart og Townes Van Zandt, og latt Ingar Hovland få sette norsk tekst til de fleste av disse.

"Hjerteslag" inneholder 13 flotte låter, bl.a. Karl Johan og Eg vandra langs med elvå som ofte har vært å høre på radio. Platen er forholdsvis rolig i vise/ roots-genren. En kjærkommen tilbakekomst for Rita Eriksen som soloartist er med dette albumet en realitet. Rita spiller flere konserter i høst, med konsertstart i Sandnes Kulturhus lørdag 27. september. For turnéplan, se www.ritaeriksen.no

«Hjerteslag» i media

– Rita, I love you

Avisartikler 09.08.09 I-a

Rita Eriksen fikk en overveldende velkomst av sitt publikum da hun holdt konsert fredag.

Rita Eriksen på Tysnesfest

Avisartikler 03.08.09 Tysnesingen

Fantastiske Eriksen! Tysnes har nok aldri fått høyrt ei klårare stemme enn Rita Eriksen si. Og ja, me fekk Tir n'a Noir!

Avisartikler 08.06.09 Dagbladet

Hjertegodt i Nøtterøy Kulturhus

Avisartikler 27.03.09 Tønsberg blad

NØTTERØY: Rita Eriksen sang fra sitt siste album Hjerteslag i Nøtterøy kulturhus. Hun fikk trampeklapp.

Lekkert og velklingende

Konsertanmeldelser 13.02.09 Avisa Nordland Terningkast 5

Dette måtte bare bli slik i Saltdal kirke i går kveld. Nemlig en flott konsert med en stor stemme backet av dyktige musikere.

BigBoxnytt 21.10.08

Rita Eriksen fortsetter sin suksess. Stor høstturne, oppptreden på NRK's innsamlings-aksjon og stor TV2 kampanje for øyeblikket gir resultater. Med 5 uker på VG lista og en 11. plass i uke 43 passerer hun nå 20.000 solgte cd'er.

BigBoxnytt 06.10.08

Rita Eriksen er gjest på P1 scenen i morgen kl. 20.30. Hør Rita presentere låter fra sin siste cd

Plateanmeldelser 25.09.08 Nrk P1

Atle Bredal i “Norsk på norsk” i P1 ga “Hjerteslag” følgende karakteristikk i programmet 19.9.08: “ Det er vanskelig å gjøre noe feil med et sånt godt lag med musikere og en så fantastisk sanger, så jeg synes produksjonen gjør låtene rett. “Hjerteslag” står til årets første 10´er” Gratulerer, Rita!

Innbydende

Plateanmeldelser 18.09.08 Tønsbergs Blad Terningkast 4

Rita Eriksen kan feire 20-års jubileum som artist. Imidlertid har det gått hele 10 år siden hennes forrige egne plateutgivelse. Hun er for øvrig mest kjent for sitt samarbeid med broren Frank i duoen Eriksen. Sammen har de utgitt fire CD-er, som samlet har solgt i mer enn 150.000 eksemplarer. Rita gjør seg definitivt ikke bort på dette albumet heller, som er både variert og innbydende og avgjort fortjener oppmerksomhet.

God underholdning!

Plateanmeldelser 18.09.08 Gudbrandsdølen Dagningen Terningkast 4

Rita på egen hånd

Ritas forsiktige hjerteslag

Plateanmeldelser 18.09.08 Aftenbladet Terningkast 4

«Hjerteslag» er Rita Eriksens andre soloalbum - oppfølgeren til «Back to wonderland» som ble gitt ut for 21 år siden.

Plateanmeldelser 18.09.08 Saltenposten Terningkast 5

Hele Norge har kanskje litt uvitende fått et forhold til Rita Eriksen. Det virker som at alle har hørt Vamps vakre sang "Tir n`a Noir", men ikke alle vet at det er Rita Eriksen som synger den kvinnelige stemmen i sangen. Herved er det rettet opp, og vi kan ta for oss Rita Eriksens aller nyeste utgivelse. Dette er en hyllestplate til mange av hennes egne favoritter, og sammen med bandet og Ingvar Hovland har de satt nye norske tekster til mange amerikanske klassikere. Normalt sett er

Hjerteslag.

Plateanmeldelser 17.09.08 Avisa Nordland Terningkast 4

Hun venter lenge mellom hver plateutgivelse, men Rita Eriksen har aldri gitt ut et svakt album. Det gjør hun heller ikke denne gangen, selv om broder Frank Eriksen ikke er så sentral som på hennes fire foregående album.

VG: Strålende comeback.

Plateanmeldelser 17.09.08 VG Terningkast 5

Når Rita Eriksen går solo igjen for første gang på ti år har hun valgt å formulere seg på norsk. Et bra valg. Eriksen skriver ikke låter selv, men er flink å plukke fram gjemte engelskspråklige klassikere og formidle dem videre på eget vis.

Plateanmeldelser 17.09.08 Østlendingen Terningkast 5

Sammen med broren Frank gjorde Rita Eriksen fra Sola furore i bandet Eriksen på tidlig 90-tall. Etterpå har hun vært innom her og der, blant annet dukket hun opp da Vamp framførte «Tir n’a noir» med Kringkastingsorkesteret. Endelig er hun ute med eget album, en samling på tretten sanger hentet mest fra USA, men omdiktet til norsk på fin måte av Ingvar Hovland. Navn som Cohen, Julie Miller, Townes Van Zandt og Buddy Mondlock figurerer blant låtskriverne, sistnevnte klunker også gitar, det er han

AP: Behagelig fra Vest

Plateanmeldelser 17.09.08 Aftenposten Terningkast 3

Sangtolkninger som behager uten å gi ny innsikt.

Rita Eriksen: Hjerteslag

Plateanmeldelser 17.09.08 Romerikes Blad Terningkast 4

Rita Eriksen har holdt en lav profil, lenge. Det er faktisk ti år siden forrige plate, og denne er å regne som et slags comeback som plateartist.

Kvalitet i alle ledd.

Plateanmeldelser 17.09.08 Dagbladet Terningkast 4

Rita Eriksen er velsignet med en av landets fineste stemmer, og det er en begivenhet at hun gir ut soloplate - ti år etter duoplata «Blåmandag» med broren Frank. Imellomtida er hun blitt vel så kjent for duettstemmen på Vamps «Tir n’a noir» som for sin country og countryblues.

Rita Eriksen Så vakre sanger

Plateanmeldelser 17.09.08 Hamar Arbeiderblad Terningkast 6

Avstanden er stor mellom Rita Eriksen og Leonard Cohen. Så hvordan kan hun likevel lage en så framifrå versjon av Alexandra Leaving? Låten ble første gang utgitt på Cohens album Ten New Songs (2001), der han lar Sharon Robinson for alvor stå fram ved sin side, nærmest som om han lar henne overta jobben videre. Ingvar Hovland har gjenskapt teksten, og den originale firkanten Eriksen/Hovland/Cohen/Robinson står samlet bak et av høydepunktene på Rita Eriksens nye soloalbum Hjerteslag. Hun har a

Rita Eriksens gode smak

Plateanmeldelser 17.09.08 Adresseavisa Terningkast 4

Utsøkte countrysanger i tidvis flotte norske versjoner.

Den 7. “Frelsesarmeens juleplate” i rekken presenteres av Rita Eriksen, stemmen hele Norge kjenner fra de mange Eriksen-hit´ene, utallige duetter med andre norske toppartister og fjorårets solosuksess “Hjerteslag”.