«Frelsesarmeens juleplate»
Artist: D.D.E. · Utgitt: 17.11-2008

Frelsesarmeens juleplate D.D.E.

Det er en glede å presentere D.D.E. som årets bidragsyterer til Frelsesarmeens juleplate. D.D.E. har i over 15 år støttet Frelsesarmeens arbeid for de svakeste i samfunnet, og det var et gjensidig ønske om at nettopp D.D.E. skulle lage årets juleplate.

Innspillingen ble, i samarbeid med Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester, gjort i Kulturkirken Jakob i Oslo, med Erik Hillestad som produsent. Albumet inneholder både kjente og nyskrevne julesanger, og mottar strålende kritikker i dagspressen.

«Frelsesarmeens juleplate» i media

God underholdning!

Plateanmeldelser 04.12.08 Sarpsborg Arbeiderblad Terningkast 4

Rørende sang og blås

Plateanmeldelser 04.12.08 Ringsaker Blad Terningkast 4

D.D.E. er mer enn «rompa mi». De har stilt opp for gode formål før, og på årets Frelsesarme-skive gjør de det med tydelig glede og oppriktighet. Låtvalget er en miks av gammelt, som «Hellige natt» med ny Paus-tekst, «Her kommer dine arme små» og Prøysens «Julekveldsvisa», og nye saker skrevet av bandets egen Frode Viken. Hans «Himmel og jord møtes i en stall» om armédamens innsats er enkel og medrivende. Frelsesarmeens territoriale hornorkester, for et navn, fargelegger sangene fint. TIL: Alle

Plateanmeldelser 02.12.08 Aftenposten Terningkast 5

Fra et band som vanligvis serverer rai-rai og pur fest, virker kanskje en dempet juleplate feil. Men Namsos’ helter er faste støttespillere for Frelsesarmeen, og gjør fordommene til skamme. Ja, selv den raspede stemmen til Bjarne Brønbo kler stemningen godt, og gjør dette albumet med mest kjent og noe nytt til julens kanskje største overraskelse.

Helstøpt julelevering

Plateanmeldelser 20.11.08 Namdalsavisa Terningkast 5

«Frelsesarmeens juleplate» er et voksent, befriende og helstøpt album - et album vi noterer som D.D.E.s beste utgivelse noensinne.

Erik Hillestad svinger tryllestaven over D.D.E.

Plateanmeldelser 19.11.08 Dagbladet Terningkast 5

D.D.E. har i snart 15 år stilt opp for Frelsesarmeen på Egertorget i Oslo før jul (og gjør det igjen 5. desember), og armeen har hatt suksess med sine juleplater. Det var vel bare et tidsspørsmål før de slo seg sammen.

Verdens dårligste juleplate

Plateanmeldelser 19.11.08 Side 2 - TV2 Nettavisen Terningkast 1

Her er juleplaten du ikke engang kjøper til din verste fiende.

Plateanmeldelser 19.11.08 Trønder-avisa Terningkast 5

Jeg har sagt det hele tiden: Den musikken som materialiserte seg på juleplata «No e D.D.E. jul igjen» i 1999 og som har dukket opp med jevne mellomrom på de «vanlige» D.D.E.-platene, er melodiøs, episk musikk av høy klasse. Jeg ser for meg en framtid der Frode Viken utvikler sitt evigvarende talent vekk fra den retningen. Det er to elementer ved denne plata jeg stopper opp ved. Det ene er at det som gjør D.D.E.-tolkingene av de tradisjonelle julesangene så hørbare, er spennende arrangement prege