«Saltholmen»
Artist: Odd Børretzen/ Margaret Skjelbred/ Jon K. Rosslund/ Olaf Kamfjord · Utgitt: 08.06-2009

Saltholmen Odd Børretzen/ Margaret Skjelbred/ Jon K. Rosslund/ Olaf Kamfjord

En merkelig og ganske rørende historie om noe som hendte for 79 år siden på en øy, som ligger et sted langs Vestfoldkysten. ”Litt sydvest for Svenner fyr kanskje”, for å bruke Børretzens egne ord. ”Saltholmen står ikke på noe kart. Men der var den i 1930, og der er den ennå.”

Fortellingen beskriver en øy med hus og folk, flere hunder av forskjellig utseende og mønster, kuer og hester, høner og katter. Og den historien de forteller, kan man spørre seg om noen gang har hendt… Historien er skrevet av Odd Børretzen og sangtekstene av Margaret Skjelbred. Historien inneholder fortelling, dialog og mange sanger med ulike artister som Linda Kvam, Dan Robert Thorsen, Geirr Johnson og Reidar Vinje Stensvold. Odd selv har rollen som den nyansatte læreren, og han har også fortellerstemmen. Musikken er skrevet av Olaf “Knerten” Kamfjord og Jon Kirkebø Rosslund.

«Saltholmen» i media

Saltholmen

Plateanmeldelser 03.08.09 Hamar arbeiderblad Terningkast 4

Saltholmen er et syngespill skrevet av Odd Børretzen og Margaret Skjelbred som første gang ble oppført i 2006. Nå kommer det i plateform, og det er en sjarmerende innspilling.

Koselig, men broket plate

Plateanmeldelser 23.06.09 Tønsberg Blad Terningkast 3

Skjelbred med diverse artister: «Om den fantastiske og ganske rørende hendelse som fant sted på Saltholmen i april måned året 1930» (Big Box Music) Anmeldt av Hans Christian Moen