«Noen ganger er det over»
Artist: Odd Børretzen/Lars Martin Myhre · Utgitt: 26.11-2012

Noen ganger er det over Odd Børretzen/Lars Martin Myhre

30 år med Børretzen/Myhre Lørdag 3.november sovnet hele Norges Odd Børretzen inn etter noen ukers sykeleie. Han ville blitt 86 år den 21.november. Han gledet seg til å medvirke på lanseringen av denne samlingen, som oppsummerer duoens karriere og gir et nært innblikk i deres mangfoldige produksjon og deres 30-årige samarbeid.

"Noen ganger er det over" var Odds eget forslag til tittel helt siden planleggingen av dette startet ikke lenge etter avskjeds-konsertene i desember 2008. Lars Martin Myhre og Odd Børretzen innledet sitt samarbeid i 1981. Utover 80-tallet gjorde de flere jobber for NRK, spredte spillejobber og turnéer. Først i 1995 lot en noe skeptisk Odd, som fram til da ikke hadde tro på at noen kunne være interessert, seg overtale til å gjøre en plateinnspilling av låter de hadde laget sammen. ”Noen ganger er det all right” ble innspilt i Studio 20 i NRK våren 1995, finansiert av duoen selv og utgitt i oktober samme år. At Odd den gang lot seg overtale, skulle vise seg å resultere i kanskje den mest usannsynlige pop-suksessen vi har opplevd i Norge noen gang. Plata, som Odd tippet kunne selge 800 eksemplarer og den optimistiske Lars Martin 1200, har solgt over 150 000 og satt en til dato ikke slått rekord på VG-lista med 98 uker. Deres 4 studio- og to samlealbum har til sammen solgt nærmere en halv million eksemplarer, og musikkanmelderne har vært til dels ekstatiske. Lars Martin og Odd og bandet hadde i desember 2008 tre avslutningskonserter i Bergen, Oslo og Stavanger. De fortsatte allikevel sitt samarbeid og gjorde en rekke jobber helt frem til 27.januar i år, hvor de hadde sin siste opptreden på Oseberg Kulturhus i anledning et jubileumsarrangement for NOPA. ”Noen ganger er det over” inneholder opptak fra konserten på Sentrum Scene 12.desember 2008, i tillegg til en samling innspillinger de har gjort i ulike sammenhenger og som ikke finnes på deres egne plateutgivelser. En ekstra bonus er en DVD med samtaler Trond-Viggo Torgersen gjorde med dem begge under innspillingen av ”Syv sørgelige sanger og tre triste” på Veierland sommeren 2008. DVD´en inneholder også videoklipp fra innspillingen og en spontan konsert for lokalbefolkningen på Veierland. Lars Saabye Christensen skriver i sitt forord bl.a.: "Dette gjensynet er noe av det beste, bokstavelig talt, for alt har dessverre ikke plass på en flat runding. I møte med publikum skaper bandet et musikalsk rom som de møblerer med et hengivent tonefølge og hvor Myhre er maestro og spikrer sine uimotståelige refrenger på veggen i glass og ramme mens hovmester Børretzen serverer sine linjer med en like uimotståelig kraft." 1 konsert-CD; Live fra avskjedskonserten på Sentrum Scene, Oslo 12.12.2008 1 CD med diverse godbiter, kjente og ukjente innspillinger, mange tidligere ikke utgitt, bl.a. "Noen ganger er det all right"-versjonen fra Spellemann-utdelingen i 1996 1 DVD med samtaler mellom Trond-ViggoTorgersen og Børretzen/Myhre under innspillingen av deres siste plate, videoklipp fra innspillingen og en spontan konsert på Veierland.

«Noen ganger er det over» i media

Sokrates hadde utedo

Plateanmeldelser 29.11.12 Østlendingen Terningkast 5

Sokrates hadde utedo, til og med uten varme i golvet, fastslås i Børretzens skråblikk om det evig elendige i «Dårlige tider».

Dagsavisen: Børretzen kaster loss

Plateanmeldelser 27.11.12 Dagsavisen Terningkast 5

Odd Børretzen er borte, men likevel aktuell med både ny plate og ny bok. Som begge minner oss om hans unike form for holdning som underholdning.

Odd Børretzen og Lars Martin Myhre er tilbake med det de har annonsert som deres aller siste plate.