«En Natt med Olson og Strand»
Artist: Lars Martin Myhre · Utgitt: 29.11-2013

En Natt med Olson og Strand Lars Martin Myhre

Dette må være en av tidenes mest dempede innspillinger. Besetningen er kun Lars Martin, og alt er spilt inn direkte uten bruk av verken klanger eller andre opptakstekniske ”søtningsstoffer”.

Dette må være en av tidenes mest dempede innspillinger. Besetningen er kun Lars Martin, og alt er spilt inn direkte uten bruk av verken klanger eller andre opptakstekniske ”søtningsstoffer”. Lars Martin skriver:

"Det er noe med natta (noen ganger). Når det er mange timer siden telefoner, eposter og nyhetssendinger. Det er noe med natta når hvilepulsen nærmer seg koma og det fortsatt er en liten evighet til man MÅ noe som helst. Ofte opplever jeg denne tilstanden som et perfekt tidspunkt til å finne fram gitaren å synge ”langsomme, smilende sanger, som synger at tiden går”.

For å forsøke å fange denne stemningen tok jeg med meg mine beste venner; Olson (6-strenger bygget av James A. Olson), Strand (en baryton og en 12-strenger bygget av Strand Guitars) og fantastiske Jon K. Rosslund (trommeslager, komponist, tekniker og mye mer) til Kenneth Sivertsens hus på Bømlo. Etter å ha installert oss etter alle opptakskunstens regler ble vi dessverre rammet av alvorlig sykdom, nemlig perfeksjonisme. Varmepumpe og kjøleskap ble skrudd av – det lager jo støy, må vite! Resultatet ble kaldt hus, varmt øl og utprøving av talløse opptaksteknikker. Heldigvis frisknet vi til etter et par døgn og bar både lydambisjoner og det meste av utstyret tilbake i Jons Opel Combo. Utpå natta, da varmen omsider kom tilbake i huset, spilte jeg vedlagt låter for Jon og to mikrofoner. Det er noe med natta.”

Lars Martin Myhre omtales ofte som melodiens mester, og i følge Aftenposten ”den tekstlige underfundighetens foretrukne tonesetter”.

Lars Martin Myhre omtales som melodiens mester-tidløs, og den tekstlige underfundighetens foretrukne tonesetter.