«Sjela i vater»
Artist: Stian Soli · Utgitt: 15.11-2015

Sjela i vater Stian Soli

STIAN SOLI - SJELA I VATER Stian har skapt et lekent, folkelig, lokalt forankret og fengende album. Dette er visepop med sterke innslag av bluegrass, og folkemusikk.

Prosjektet "Sjela i vater" er Stian Solis tredje album. Hans ønske har vært å lage et folkelig album med lokal forankring i både musikere, produsent og effekter. Stian har vokst opp i Fredrikstad og synger på sin lokale dialekt med tekster som kan beskrives som fornøyelig hverdagspoesi. Her står historien i fokus.

I linjene ligger  et ønske om å utfordre dagens samfunn hva angår stress, jag og kravstorhet. Tekstlinjene "gå sakte nok til å fargelegge tia" og "sjela i vater" er eksempler på små drypp som Stian ønsker å å spille inn uten å bli en rådgivende instans og påtrengende livsviter.

Stian har skapt et lekent, folkelig, lokalt forankret og fengende album. Dette er visepop med sterke innslag av bluegrass, og folkemusikk. Østfold-gitaristen Freddy Holm har sin signatur på strenge-arrangementet, mens  Sigmund Groven, mannskoret Hvalkjæften, Bjelleklang og Fredrikstadjenta Maria Mohn krydrer produksjonen. Fredrikstad-produsenten David Zells har fått hovedansvaret bak spakene Stian bidrar både som medprodusent og er sterkt medvirkende på arrangementsiden.

 

I albumets rytmeseksjon bidrar Fredrikstad-snekka "Inger Johanne", som er en 1-sylindret 4-takter med en Sleipner motor laget på gamle FMV.

 

«Sjela i vater» i media

Visepop med snekkemotor

Avisartikler 07.02.16 Demokraten

Med «Sjela i vater» er visesanger Stian Soli klar med sitt tredje album, der blant annet en motor laget på FMV har bidratt på lik linje med de andre gjestene på den kommende plata.